7.5.09

lamenye berchintaaaaaa....=p

hahha..ni..aku nk post semalam tp..smlm xsmpat..byk keje+aku tdo sgt awal..kul 9 lbh dh tersengguk2...kul 10 dah bum2..so..as u can c..tajuk die..lmenye berchenta..pheww....aku dgr kt hot fm smlm..cte hangat jap..kihkih..

hmm..aku pk gak..btol..bechenta lme sgt pn xbgs..tp..pk2 blk..mne bley..nnti xknal org tu..sbb hey..korang ingt berchenta beberape bln..trus kawen..cukup ke nk knal ati msg2..sdangkn..berchenta lme2 pn..xknal ati budi org tu sehabesnye..dh kawen pn sme tao....

so..bg aku la..ptt jgk berchenta nie..tp..jgnla terlalu lme sgt..kang xjd..merana..anak dara tua kang..xpn bujang terlajak..hehehe..tp.aku nk berchenta lme skit bley??sbb aku xnk kawen awal sgt..tp..kalau dh jodoh..xpe..aku trime je..kalau dh btol2 sedia..dh ade cukup sgl2 nye..kalau kawen awal pn xslah..cme..slalunye org kawen lmbt nie..n berchenta lama2 nie sbb bz ngan carrier n sebok nk cr duet...bkn sbb sje delay2...

as..aku plak..jnis org yg..nk bechenta trus kawen ngan org yg aku berchenta tu...xmo kecewe byk kali..cukupla kecewe skit2 kn..asek kecewe je..sdih wo...so..aku berdoa sgt..jodoh aku kali nie..btol2 kuat..kalau dh jmpe sum1 tu..aku nk kawen ngan die..hahaha..sound kuno..but...tula aku..n aku harap sgt sidia dpt tnggu aku..well..aku nk setupkn carrier aku dlu..nk kumpul duet byk2..nk fullfill dreams dlu...pastu cncentrate ngan family..heheh..=p

so..rancangan aku..
berchenta 5 - 6 thn..ok x??ke lme sgt??hmm..(tp..bergantungla..kalau dh stabil n ade org msk meminang..n i ske org tu..i on je..kihkih..gatal..=p)hmm..pastu...bertunang??hmm..xmola..nk trus kawen je...pastu..idup bahagia sehingga ke anak cucu..weee..insyaallah..aminnnnnn...

p/s-ape aku merepek daa..lol =p

6 comments:

Mohd Muazan Mohsin said...

Satu perkongsian disini...bercinta lama2 sampai bertahun-tahun dan bercinta hanya dalam beberapa bulan lepas tu kawen masing-masing ada kekuatan dan kelemahan...

ia bersifat subjektif...

semuanya adalah bergantung kepada pasangan masing2.

Kalau bercinta 10 tahun pun...konon dah tau hati budi masing2...tapi kalau masih ego, penting kan diri, tak bertanggungjawab dan takde toleransi...memang amat useless...

Dalam Islam menggalakkan untuk kawen dulu baru bercinta...Tapi takda masalah pun nak bercinta lama2 baru nak kawen.

As i said, it is subjektif dan perkara pokok dalam hal ni adalah pasangan tu sendiri.

So tips yang mungkin berguna...tak kire berapa lama anda semua bercinta....belajarlah dalam memahami pasangan masing2 sepanjang masa dan berusaha dengan lebih gigih.

Kalau selalu bergaduh (-ve) anggaplah ia satu perkara positif dalam mengenali dengan lebih dekat hati pasangan.

Takda manusia yang sempurna...hati yang menceritakan segalanya..

:D

arres™ said...

Sesungguhnya aku sgt2 bersetuju ngn Muazan...pada pendapat sy,couple lame2 nie kekadang xbrape nk elok...tp look at the bright side...peribadi seseorang tue kiter xleh nk tgk dlm mase beberapa hari jer...kekadang setaun dua couple,nampak mcm oke jer...tp lepas kawin lain plak yg jadinyer...

mcm ape yg aku pnah lalui..couple lame2 nie sgt2 membahagiakan..n hubungan korg akan jd rapat giler sampai xyh bgtau pn dh paham hati budi masing2...xyh mintak pn dh tau kehendak masing2...

so for me,couple lame2 nie kekadang kena jage jgk...jgn jadikan perhubungan korg tue sia2 jer...sbb kalo x mmg susahla korg nk start all over again..penat beb!

ape yg penting dlm perhubungan is honesty,empathy,sympathy and a mix of care and love...maybe aku nie xdela hebat sgt dlm relationship nie...tp jgn pk yg susah..pk yg senang...ketahanan sesebuah relationship tue bergantung kpd sejauh mane kiter leh terima keburukan pasangan kiter tue...

last of all..soal hati n perasaan...nie mmg sgt2 penting...kalo xde due2 elemen nie,xkn bole bertahan nyer...esp kalo mmg niat asal kiter nk couple ngn org tue semata2 utk menda2 lain tp yg sbnrnyer kiter mmg xpnah ade perasaan pn kt org tue...

last but not least...sblm nk wat pape,pkla baik n buruk...utk melakukan sesuatu,kiter ade 1001 sebab nk melakukannya n 1001 sbb juga utk xmelakukannya...kiter dh cukup besar dan matang...lgpn kiter nie dikadikan sbg manusia...so Allah SWT dh kurniakan kiter ngn akal dan fikiran...gunakanlah sebaiknyer...

juares bknla pandai sgt bercakap...tp nie ape yg juares dh alami selama 4 bulan sengsara juares dlm tahun 2009 nie...ape yg juares ckp adela jgk yg juares amek dr org n ade jgk yg juares buat sendiri....

relationship is like a freeway...its you who decide where to exit...

budaktembam said...

muazan & juares :thank you for the info..to share wut u guyz feel..i really appreciate it..really2..n ianya sgt bergune for my future..n mungkin skung??heheh..tq guyz..smoga anda berdua happy2 jgk ye...n to juares..jgn sdih2... i noe...smue yg berlaku tu ade hikmahnye..chill bro =)

- Gie - said...

wah~
sm tjuk plak :p

bg g plak..
on my side la kn..
g rs..5thun tu da lame..n rsnye 5 thun tu masing2 da ckup knal hati budi perangai sbnr masing2

psl takdir ke ape ke..sbnrnye takdir ni ade takdir yg blh ubah n takdir yg xleh ubah..
so mnde ni lpekan dlu

g x rs cr erien nk kapel trus kawin tu kuno..
g pn sbnrnye berpkrn cmtu..
ye la..
xkn la nk main2 lg..
bercinta then hang out with another guy..
smpai bl?

bl time kapel cmtu..
akn terbawa time kawin..
walau pun org tu da jnji x bt lg..lala

mcm2 bebel..kapel lm best!leh celeb anni ;p

arres™ said...

hehehe..merci beaucoup sekali lg...

relaxla...just go with the flow...

n try trime keburukan pasangan anda seadanya...

confirm leh tahan lamenyer....

Nissie said...

saya adalah org yg menunggu takdir. kalau love is magic kamu tahu?

kadang2 ada kamu jumpe org tu, kapel bertahun2 tapi tak jadi. kadang tak gaduh apa pun, tapi the vibe, sparks sume tetibe hilang. tu tak de jodoh namanya.

api ada tetibe kamu jumpe seseorang, baru knal, tapi rasa mcm dh lama knal, sgt memahami, mcm a glance of ur eyes dia dh tau apa makna, pastu tau jek camne nak handle. tu namanya dh jodoh.

tuhan tu maha besar, dia tau whats the best for us, kdg2 org tu mmg dh jodoh tapi lambat je kahwin, sbb tuhan rs dorg kene lebih knal ati budi dlu, jadi dia pun mcm sekat sikit rezeki kita time kita kumpul duit, supaya kita lama sikit kapel, tapi ada org yg tuhan rs ni tak leh tggu lama2 ni, sbb mereka sgt2 perlukan each other, jd tuhan permudahkan rezeki dia nak cepat kahwin tu.

ha see. tu semua kerja tuhan, kita cuma kena jaga perhubungan je. kalau tuhan kata minggu depn kahwin, tetibe je bgn tdur pg ni dedua decide nak kahwin minggu depan. percaya la. huhuhu