10.1.13

Power Pumping


Apa itu Power Pumping?

haaa..sapa tahu..Mula2 pn tak tahu jugak..pastu dah dok survey2 pasal milk booster produk shaklee tu..ntah camna ley terjumpa pasal ni..so baca punyela baca..alhamdulillah..good info...serius..bgs sangat utk sesapa yg mmg plan nak BF their child sbb power pumping ni bley meningkatkan penghasilan susu.Teknik yg biasa tapi dalam cara yg unik..Kirenye macam tiru baby menyusula..so secara xlangsung..susu ibu pn akan bertambah..insyaallah..

hehe..I'm not sure keberkesanan die macam mana.tapi selagi mampu..mohla kite cuba apa yg boleh ye..:)

Ok2..cara2 nk power pumping ni nampak macam senang..hehe..xcuba lg..so xtahu..

tapi org cakap masa yg sesuai utk buat power pumping ni adalah dari waktu malam hingga ke subuh.Time ni hormon susu sgt tinggi.

Tp korang harusla ingat..hasilnye bkn kita boleh nampak dlm masa sehari dua..sekurang2nye seminggu..tu pn bkn terus susu tu byk..die ade peringkat2 jgk..so ibu2 semua..harusla bersabar dan trus mencuba..Give it a try ok korang :) Usaha,doa dan tawakal ..

Cara2 nya :-

Single Pump
Pam kanan dulu 10 minit,pastu pam kiri 10 minit,tukar balik ke kanan 10 minit dan seterusnya,bertukar2 setiap 10 minit berterusan selama sejam.

Double Pump
Pam kedua-dua belah serentak selama 10 minit,rehat/stop pam 10 minit,sambung lagi pam 10 minit,rehat 10 minit,dan seterusnya selama sejam.

*Disarankan buat power pumping ini sekali sehari*

Good Luck korang!!Jom cube sama2 ye :)

* Thanks to mommyiskandar for sharing.Harap awak tak kesah sy share kt sini ye :) *

For those yg nak more info bley la blogwalking kt mommyiskandar blog .Banyak input and tips :)

8.1.13

9 Bulan :)

Kami tak sabar nak jumpa awak sayang..

Semoga dipermudahkan segalanya..Somaga selamat segalanya..

Amin ~

4.1.13

Video Nikah sy! :)

Hehe..Walaupun dah berkurun..sob3..dah 9 bulan dah perkahwinan kami berlalu..and.. dah penah post pn pasal video nikah ni..Tapi maafkan kekilafan ku ini..hehe..aritu terlupe nak attachkn dengan video nye sekali..


So,utk kali ini..erin nk share video nikah kami yg telah dicapture dan diedit oley abg rizal and team dari PujanggaStudio.

Frankly,u won't regret amek dorang ni.The best and the boom!!Kalau ade rezeki,time dorang buat promo cpt2 la grab ye..diskaun yg best akan diberikan..insyaallah..heheh..hokey2..berhenti mempromote..

Jom Layan...

video

Thanks PujanggaStudio !!! We love it :)

3.1.13

Wedding Cousin yg meriah :)

29 Dec 12 :-
Congrats to my cousin kak rozie.Alhamdulillah segalanya berjalan lancar..dan yg paling penting,i'm so happy for you dear sis!!erin doakan yg terbaik utk akak dan suami.Frankly ckp..giler meriah hokey the wedding..meriah sgt.me enjoy it!!tapi sian tgk pengantin kepenatan..xpela..seumo idup sekali je kak oi..hehe..

mey layan picture mey..

*Sebelum pengantin bersanding.Sempat lg kitorang kan *

*Oppss..18SX..hehe..ktorang yg terlebih excited :p *


*Pengantin sekeluarga :) *

Papepn..kepada kak rozie dan suami..semoga hubungan yg terjalin ini berkekalan hingga ke jannah..aminn..Syukri!!jaga kak rozie baek2 k..and last but not least..hehe...kak rozie!!cpt2 dpt anak :p


Kami :)


Kami 2 Tahun lepas.Sebelum kahwin dan sebelum bertunang :)


Kami sekarang .Dah kahwin dan....heheh :p


Cepatkan masa berlalu? dah 2013 dh..

 :)